Skip to main content

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο NaftemporikiTV: Ο νόμος που κατατέθηκε είναι εισπρακτικός, δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ντόμινο αντιδράσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στο οικονομικό κανάλι της Ναυτεμπορικής και την επιχειρηματική εκπομπή In Business 9-11 με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Πάυλο Πανταζόπουλο εμφανίστηκε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο κύριος Χατζηθεοδοσίου ξεκίνησε λέγοντας «φοροδιαφυγή και παραεμπόριο είναι οι δύο πιο σκληρές μορφές αθέμιτου ανταγωνισμού», ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «άλλο η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και άλλο ο νόμος που κατατέθηκε, ο οποίος είναι ένας εισπρακτικός νόμος».

Αφού έθεσε το ερώτημα «πώς ακριβώς χτυπάει τη φοροδιαφυγή ο νέος νόμος στις συναλλαγές μεταξύ ενός ελεύθερου επαγγελματία και του καταναλωτή, του γιατρού, του οδοντίατρου, του δικηγόρου, του υδραυλικού, όπου η πληρωμή με απόδειξη και χωρίς απόδειξη μπορεί να συνεχίστει», συμπλήρωσε ότι «ο μόνος τρόπος αυτές οι πρακτικές να περιοριστούν είναι οι αποδείξεις να αποτελούν βάρη τα οποία εκπίπτουν, προτρέποντας τον καταναλωτή να ζητάει αποδείξεις».

Ο κύριος Χατζηθεοδοσίου δεν παρέλειψε να παραδεχθεί πως «δεν μπορεί το 71% να δηλώνει κάτω από 10.000 ευρώ», όμως ξεκαθάρισε ότι «εδώ μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, καθώς υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες με λιγότερο εισόδημα από 10.000 ευρώ, οι οποίοι ασφαλώς είναι αρκετοί και αδικούνται». Επίσης εξήγησε ότι «οι αυτοαπασχολούμενοι είναι εργοδότες και εργαζόμενοι μαζί και ένας οριζόντιος νόμος για τη φορολογία δεν μπορεί να είναι σωστός».