Skip to main content

ΕΤΑΔ: Πλειοδοτικός διαγωνισμός για αξιοποίηση του ακινήτου στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου

ΕΤΑΔ

Εκκίνηση 5 μεγάλων σημαντικών διαγωνισμών αυτή την εβδομάδα

Την προκήρυξη διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωση για 40 έτη, με την υπό προϋποθέσεις δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται σε ένα μοναδικής ομορφιάς σημείο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα σε άμεση γειτνίαση με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνδέθηκε με την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και κατόπιν καθιερώθηκε ως ένας χώρος πολιτιστικός, συνεδριακός και εκθεσιακός υψηλών προδιαγραφών.

Στόχος της ΕΤΑΔ είναι με τον τρόπο αυτό να αξιοποιηθεί ένα εμβληματικό ακίνητο της εταιρείας και του ελληνικού Δημοσίου, δημιουργώντας έναν ακόμα πόλο σημαντικής ανάπτυξης στο παράκτιο μέτωπο της Αθήνας με πολλαπλά οφέλη τόσο για την εθνική οικονομία, την πρωτεύουσα, αλλά και τους παράκτιους δήμους.

Ειδικότερα το ακίνητο αποτελείται από: α. γήπεδο, εμβαδού 141.586,90 m2, μετά των επ’ αυτού κτισμάτων και εγκαταστάσεων (Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, Πλατεία Νερού, Γυάλινο Κτίριο κ.α.), β. τμήμα επιφανείας 6.823,43 m2 της έμπροσθεν του γηπέδου παραλίας, γ. τμήμα επιφανείας 4.180,85 m2 του έμπροσθεν της Ζώνης ΙΙΙ αιγιαλού και δ. το δικαίωμα χρήσης του θαλάσσιου χώρου έμπροσθεν του ακινήτου.

H τιμή εκκίνησης αφορά το ετήσιο μίσθωμα και ορίζεται στα 2,4 εκ. ευρώ (βήμα διαγωνισμού 5%). Περαιτέρω, προβλέπεται εφάπαξ αντάλλαγμα 2 εκ. ευρώ και ελάχιστη υποχρέωση επένδυσης 22 εκ. ευρώ. Προθεσμία και τόπος υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024.

Η μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου θα αναπτυχθεί, χρησιμοποιηθεί και λειτουργήσει σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις, όπως αυτές προσδιορίζονται στο Π.Δ. ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (ΦΕΚ 443ΑΑΠ/2013).

Τα Ξενία

Παράλληλα η ΕΤΑΔ έχει προχωρήσει και σε σειρά διαγωνισμών για την αξιοποίηση των ξενοδοχείων Ξενία που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το πλάνο αξιοποίησης της εταιρείας για το 2023.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Ξενία Ξάνθης, Κομοτηνής, Τσαγκαράδας και Καρτερού.

ΞΕΝΙΑ Ξάνθης

Το ξενοδοχείο προορίζεται για μακροχρόνια μίσθωση με τιμή εκκίνησης που αφορά το ετήσιο μίσθωμα στις 50.000 ευρώ (βήμα διαγωνισμού 5%). Πρόκειται για μονάδα στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, που έχει ανεγερθεί εντός οικοπέδου εκτάσεως άνω των 8.500 τ.μ., με εμβαδόν κτισμάτων άνω των 2.700 τ.μ. (πλέον υπογείου, εμβαδού 250 τ.μ.). Η παρούσα δυναμικότητά του ανέρχεται σε 22 δωμάτια – 43 κλίνες, ανήκει στην κατηγορία των 4 αστέρων και διαθέτει εστιατόριο, καφετέρια-μπαρ και αίθουσα συνεδριάσεων/εκδηλώσεων. Η προθεσμία υποβολής του Φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024.

Ξενία Καρτερού Ηρακλείου

Η προς μίσθωση έκταση αποτελεί επιφάνεια 81.784,94 τ.μ. με τον έμπροσθεν αυτής αιγιαλό και παραλία, εντός της οποίας βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα Ξενία Καρτερού, αποτελούμενο από επτά (7) ισόγεια κτήρια σε σχήμα Π και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β Κατηγορίας, δυναμικότητας 84 κλινών. Τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού είναι το ποσό των 115.000 € που αφορά το ετήσιο μίσθωμα της έκτασης με τις εγκαταστάσεις πλην αιγιαλού και παραλίας (το μίσθωμα των οποίων θα προστεθεί στο βασικό μίσθωμα της έκτασης, κατά τους όρους της προκήρυξης), ενώ το βήμα του διαγωνισμού ορίζεται στο 5%. Η προθεσμία υποβολής του Φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024.

Ξενία Τσαγκαράδας Πηλίου

Το ακίνητο είναι χωροθετημένο εντός του οικισμού Τσαγκαράδα. Απέχει 49 χλμ από την πόλη του Βόλου μέσω της οδού Βόλου – Νεοχωρίου. Το οικόπεδο έχει έκταση 14.969,30 τ.μ. με κτίριο δόμησης 2.374,21 τ.μ., δυναμικότητας 46 δωματίων/ 84 κλινών. Το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στις 43.000 € που αφορά το ετήσιο μίσθωμα, ενώ το βήμα του διαγωνισμού ορίζεται ίσο με 5%. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του Φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024.

Ξενία Κομοτηνής

Το ακίνητο είναι χωροθετημένο στο κέντρο της πόλης, σε απόσταση 600 μ. από την κεντρική πλατεία – Πλατεία Ειρήνης. Απέχει 2.800 μ. περίπου από την πλησιέστερη έξοδο της Εγνατίας Οδού. Το κτίριο αποτελείται από δύο (2) πτέρυγες. Το οικόπεδο έχει έκταση 18.205,16 τ.μ. και το κτίριο καλύπτει 1.988,65 τ.μ.. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, σιντριβάνι, παιδική χαρά και υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης. Η τιμή εκκίνησης για τον διαγωνισμό ορίζεται στις 35.000 € που αφορά το ετήσιο μίσθωμα, το βήμα του διαγωνισμού ορίζεται ίσο με 5%, ενώ η προθεσμία υποβολής του Φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024.

Τις επόμενες ημέρες η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει σε διαγωνισμούς για την μακροχρόνια μίσθωση του Ξενία Κοζάνης και του Ξενία Καλεντζίου Αχαΐας, ενώ έπονται εντός του Νοεμβρίου αντίστοιχες διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση του Ξενία Καστανιάς Κορινθίας και του Ξενία Πλαταμώνα, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διενέργεια διαγωνιστικών διαδικασιών που έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2023 για τα Ξενία της ΕΤΑΔ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και το πλάνο αξιοποίησης της εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες για όλους τους διαγωνισμούς, στο www.e-publicrealestate.gr ή στο [email protected] ή τηλεφωνικά +30 210 3339660.