Skip to main content

Π. Λιαργκόβας (ΚΕΠΕ) στο NaftemporikiTV: Μεγάλη πρόοδος στην εγχώρια αγορά εργασίας

«Ωστόσο υπάρχουν ακόμα ανοιχτά προβλήματα»

Στην εκπομπή του NaftemporikiTV «12:00-14:00», με τη Νικόλ Λειβαδάρη  και τον Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, Πρόεδρος ΚΕΠΕ – Καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο κ. Λιαργκόβας σχολίασε πως «Υπάρχουν σημαντικά δείγματα βελτίωσης, η ανεργία πέφτει στην χώρα μας, ωστόσο υπάρχουν ακόμα ανοιχτά προβλήματα όπως ότι το επίπεδο απασχόλησης στην χώρα μας παραμένει χαμηλό σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης και ότι η ανεργία παρά την πτώση της εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή όπως επίσης και ότι παρατηρούνται αποκλίσεις στην αγορά εργασίας σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης».

Στη συνέχεια ο κ. Λιαργκόβας ανέφερε πως «Είναι σημαντικό να γίνουν μεταρρυθμίσεις για να μειωθούν οι αποκλίσεις, οι αποκλίσεις έχουν να κάνουν με όλα, έχουν να κάνουν με την μισθολογική κατάσταση, με την ποιότητα των θέσεων απασχόλησης και με την ψηφιοποίηση και με την προστασία των απασχολούμενων, πρέπει να βελτιωθούν όλα αυτά στο επόμενο διάστημα, είναι ένα σύνολο ζητημάτων».

Τέλος ο κ. Λιαργκόβας υποστήριξε πως «Εμείς διαπιστώσαμε ότι έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς το σχέδιο της Κυβέρνησης και ότι υπάρχουν σταδιακά βήματα προόδου».