Skip to main content

Θ. Λαζαρίδης (Παν. Θεσσαλίας) στο NaftemporikiTV: Ο ένας κλάδος πίσω από τον άλλο δημιουργεί αναταράξεις στην οικονομία

Κρίση ανάπτυξης και κρίση δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας

Στην εκπομπή του καναλιού της Ναυτεμπορικής «12:00-14:00», με τον Τάκη Σπηλιόπουλο και τον Παύλο Πανταζόπουλο μίλησε ο Θεμιστοκλής Λαζαρίδης, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε πως «Στο διεθνές επίπεδο βλέπουμε διαρκείς αναταράξεις που προέρχονται από συγκεκριμένους κλάδους, όπως ο τραπεζικός κλάδος, ο κλάδος της τεχνολογίας, ο κλάδος της υγείας, έχουμε συνεχείς αναταράξεις, έχουμε μπει σε μια ιδιαίτερη φάση στην οικονομία όπου ο ένας κλάδος πίσω από τον άλλο δημιουργεί αναταράξεις».

Στη συνέχεια ο κ. Λαζαρίδης εκτίμησε πως «Όλες οι κεντρικές τράπεζες ως αποστολή έχουν τον έλεγχο του πληθωρισμού και ως μοναδικό εργαλείο έχουν τα επιτόκια, άρα η αύξηση των επιτοκίων ήταν φυσικό επακόλουθο γιατί είναι η παραδοσιακή λύση στον πληθωρισμό, δεν ξέρω εάν θα δώσει την λύση, θεωρώ ότι χρειάζονται καινοτόμες λύσεις ακόμα και σε επίπεδο Κεντρικής τράπεζας, κυρίως θεσμικές».

Τέλος ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε πως «Έχει αλλάξει η δομή της αγοράς, όταν και όποτε αποκτά δεσπόζουσα θέση μια ομάδα επιχειρήσεων, οι τιμές αυξάνουν υπερβολικά και έχουμε υπερκέρδη, ταυτόχρονα υπάρχει έλλειψη επιθυμίας του Κράτους να παρέμβει σε αυτούς τους μηχανισμούς».