Skip to main content

Ο ρόλος του Υπερταμείου – Πώς αξιοποιούνται τα έσοδα

Ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Ποτέ στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είχαμε μια ακριβή εικόνα της δημόσιας περιουσίας, δεν βοηθάει και το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει κτηματολόγιο, είναι μια ευθύνη δεκαετιών, είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε αυτή τη δουλειά, δεν είναι μια εύκολη δουλειά», ανέφερε ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Δημητριάδης σχολίασε πως «πρέπει σαν Υπερταμείο να κάνουμε σε κάθε εταιρεία που είναι στο χαρτοφυλάκιο μας εκσυγχρονισμό, το Υπερταμείο υπάρχει και σε άλλες χώρες, όχι μόνο στην Ελλάδα, στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ τα τελευταία χρόνια έγιναν πράγματα, από την στιγμή που το ΣτΕ αποφάσισε αυτό που αποφάσισε είναι σεβαστό, δεν υπάρχουν εκκρεμότητες με καμία άλλη εταιρεία».

Τέλος ο κ. Δημητριάδης υποστήριξε πως «οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση υπάρχει στο χαρτοφυλάκιο το δικό μας εμείς πρέπει να την εξομαλύνουμε, οπότε δεν θα έχουμε θέμα και για αυτό κάνουμε και άλλα βήματα, επανεπενδύουμε όσα κέρδη έχουμε στην ελληνική οικονομία, η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα πάνε πίσω στο κράτος».