Skip to main content

Μπ. Μωραΐτης (ΕΒΕΑ) στο Naftemporiki TV: Η επενδυτική βαθμίδα θα δώσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ασφαλές λιμάνι

Ο Μπάμπης Μωραΐτης, γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Η εκλογή μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα την αγορά, κυρίως όταν μιλάμε για μια κυβέρνηση η οποία μπόρεσε και έδειξε ένα φιλοεπενδυτικό και φιλοεπιχειρηματικό πρόσημο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μπόρεσε και έκανε άλματα στον τομέα της ανάπτυξης, προσδοκούμε να συνεχίσει η νέα κυβέρνηση στο ίδιο μονοπάτι, πιστεύουμε ότι με αυτά που έχει ανακοινώσει ως προγραμματικές θέσεις θα φέρει πολύ κοντά την επενδυτική βαθμίδα, κάτι που η αγορά χρειάζεται πολύ», δήλωσε ο Μπάμπης Μωραΐτης, γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στη συνέχεια ο κ. Μωραΐτης εξήγησε πως «η επενδυτική βαθμίδα θα δώσει στην παγκόσμια κοινότητα το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ένας επενδυτικός προορισμός ρίσκου, είναι ένα σίγουρο λιμάνι, εάν πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα η ελληνική αγορά θα μπει στο στόχαστρο μεγάλων επενδύσεων, έτσι θα έχουμε και μια αποκλιμάκωση στα επιτόκια, με αυτόν τον τρόπο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δουν το κόστος δανεισμού σε επίπεδα που να μπορούν να αντέξουν».

Τέλος ο κ. Μωραΐτης υποστήριξε πως «είναι απαραίτητο η επενδυτική βαθμίδα να έρθει το συντομότερο, χθες ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο Bloomberg ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί σε πρόωρη αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων το 2024 και το 2025, αυτό είναι ακόμα μια ώθηση που δείχνει ότι η Ελλάδα στην παγκόσμια οικονομία παίρνει μια άλλη θέση».