Skip to main content

BrainReGain: Μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό

Ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πρωτοβουλίας BrainReGain, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Η προσπάθεια του επαγγελματικού επαναπατρισμού δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να βασιστεί μόνο στην επιθυμία των Ελλήνων να επιστρέψουν πίσω εξαιτίας της αγάπης για την πατρίδα, πρέπει να μεταφράζεται σε καλές θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές και δυνατότητες εξέλιξης, αυτό άρχισε να φαίνεται τα τελευταία χρόνια γιατί η Ελλάδα είναι σε μια αναπτυξιακή πορεία, έχουμε μεταρρυθμίσεις που έχουν βελτιώσει την λειτουργία του κράτους και όλα αυτά έχουν ανακόψει πλήρως το κύμα του Braindrain», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πρωτοβουλίας BrainReGain, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. Κεσεντές ανέφερε πως «υπάρχουν φοβερές ανάγκες σε θέσεις που είναι ξεκάθαρο ότι θα εξελίσσονται με την πορεία της ίδιας της επιχείρησης στην Ελλάδα, δημιουργούνται οι ευκαιρίες, εάν συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία, θα έχουμε πολύ ευχάριστες εξελίξεις το επόμενο διάστημα».

Τέλος ο κ. Κεσεντές υποστήριξε πως «το 30% δηλώνει ότι είναι διατεθειμένο να επιστρέψει από το εξωτερικό ακόμα και με μια μείωση στο μισθό της τάξης του 10% – 30%, αυτά που αποτελούν εμπόδια είναι η αίσθηση της αναξιοκρατίας, η ποιότητα ζωής γενικότερα και αυτά πρέπει να τα βελτιώσουμε».