Skip to main content

Γ. Ντοβίνος (Adecco) στο Naftemporiki TV: Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας

Οι τάσεις στην αγορά εργασίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης

Στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV,  με τον Ανέστη Ντόκα και τον Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Ντοβίνος, Υπεύθυνος Μόνιμης Στελέχωσης της ADECCO.

O κ. Ντοβίνος ανέφερε πως «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας, κατά ένα μεγάλο ποσοστό ένα 46% εστιάζει περισσότερο στο κομμάτι του μισθού και των παροχών για την αναζήτηση ενός επόμενου βήματος».

Ο κ. Ντοβίνος σχολίασε πως «Βιώνουμε μια περίοδο υψηλού ψηφιακού μετασχηματισμού, κατά συνέπεια διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο αναγκών στην αγορά που πρέπει να καλυφθεί από το υπάρχον προσωπικό, κάτι που είναι δύσκολο».

Στη συνέχεια ο κ. Ντοβίνος υποστήριξε πως «Προκειμένου να διασφαλίσουν οι επιχειρήσεις τους κατάλληλους εργαζομένους με τις κατάλληλες δεξιότητες, οι επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να πληρώσουν πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, ένα άλλο κομμάτι που είναι ελκυστικό πέραν των μισθών είναι οι παροχές που μπορεί να δώσει ένας εργοδότης». Τέλος ο κ. Ντοβίνος σχολίασε πως «Η αυτοματοποίηση θα οδηγήσει στην απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας, χρειάζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο λόγω του μεγάλου άλματος της τεχνητής νοημοσύνης».