Skip to main content

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,43 δισ. ευρώ το τετράμηνο

Πολύ καλή η πορεία των φορολογικών εσόδων.

Συνεχίζεται η καλή εικόνα της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο τετράμηνο του έτους, το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, κατεγράφη πρωτογενές πλεόνασμα 2,43 δισ. ευρώ έναντι προβλέψεων για πρωτογενές έλλειμμα 869 εκατ. ευρώ.

Πολύ καλή συνεχίζει να είναι επίσης η πορεία των φορολογικών εσόδων. Μόνο τον μήνα Απρίλιο, που είναι ένας μήνας χωρίς πολλές φορολογικές υποχρεώσεις, τα φορολογικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 199 εκατ. ευρώ.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπογραμμίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα του μήνα Απριλίου αποτυπώνουν μία σημαντικά καλή αναπτυξιακή προοπτική.

«Τα φορολογικά έσοδα του Απριλίου είναι πάνω από τον μηνιαίο στόχο κατά 5% (199 εκατ. ευρω), γεγονός που μαζί με την ταχύτερη της προβλεπόμενης στον προϋπολογισμό πτώση του πληθωρισμού, αποτυπώνει μια σημαντικά καλύτερη αναπτυξιακή δυναμική που έχει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στο πρώτο τρίμηνο του 2013», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Χρέος κάτω από το 160% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% το 2024 για την ελληνική οικονομία