Skip to main content

Attica Bank: Υπεγράφη η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Kατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων, με διατήρηση οικονομικού και θεσμικού περιεχομένου κεκτημένων και σε κάποιες περιπτώσεις, επαύξησή τους, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στη στήριξη των χαμηλόμισθων, προβλέπει η τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  που υπέγραψαν σήμερα η Διοίκηση της Attica Bank και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής (ΣΥΤΑ).

Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Τράπεζα, με τη διάρκεια ισχύος της να εκτείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2025, συμφωνήθηκε και υπογράφηκε με στόχο την ισχυροποίηση των σχέσεων των κοινωνικών εταίρων της Τράπεζας, καθώς και της επιχείρησης με το ανθρώπινο δυναμικό της. Κινείται, δε, στην κατεύθυνση ανάδειξης, αξιοποίησης και ανταμοιβής του προσωπικού στην εξελισσόμενη επανατοποθέτηση της Attica Bank στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα ως ένας υγιής και ανταγωνιστικός τραπεζικός οργανισμός.

«Ανάδειξη ταλέντων»

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού δήλωσε: «Παράλληλα με το σύνολο των διαδικασιών μετασχηματισμού και εξυγίανσης της Τράπεζάς μας που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε την προσπάθεια και την αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού μας, το οποίο έχει αποδείξει πως πετυχαίνει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, ανταποκρινόμενο στις νέες και αυξημένες ανάγκες της εποχής. Έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ως διοίκηση ότι θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία, δίνοντας κίνητρα και απελευθερώνοντας τις εσωτερικές δυνάμεις της Τράπεζας, αναδεικνύοντας τα ταλέντα και ανταμείβοντας για την προσφορά του το προσωπικό. Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ένα σαφές δείγμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Attica Bank: Πόσα θα βάλουν οι μέτοχοι στην ΑΜΚ

«Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Attica Bank πρωταγωνίστρια»

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΤΑ, κ. Αθανάσιος Σταθόπουλος δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα θα ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις, αναλογιζόμενοι πως η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Attica Bank πρωταγωνίστρια στον τραπεζικό ανταγωνισμό και κυρίαρχη δύναμη στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, αλλά και των πραγματικών αναγκών των ιδιωτών, όντες οι ίδιοι πρωταγωνιστές στην προσέλκυση και εξυπηρέτηση των πελατών. Η Διοίκηση της Τράπεζας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της, με τους διακριτούς πάντα ρόλους που έχουν και οφείλουν να υπηρετούν, είναι σε θέση να συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτάχυνση των αλλαγών που πρέπει να γίνουν για μια Τράπεζα σύγχρονη, με υγιείς δομές και άρτια οργάνωση, χρήσιμη στην αγορά και την κοινωνία, εργοδότης επιλογής για το προσωπικό της και κερδοφόρα για τους μετόχους της».