Skip to main content

Οι 6 Έλληνες της λίστας του Forbes

Για πρώτη φορά η Μαρία Αγγελικούση στη λίστα. Ποιοι άλλοι φιγουράρουν.

6 Έλληνες βρίσκονται στη φετινή λίστα Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, στην οποία κυριαρχούν οι Αμερικανοί, ενώ διαπιστώνονται μεγάλες ανακατατάξεις σε σχέση με πέρυσι.

Στην κορυφή  της φετινής λίστας Forbes βρίσκεται Γάλλος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1987, οπότε ξεκίνησε η συγκεκριμένη κατάταξη. Πρόκειται για τον Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής της γαλλικής αυτοκρατορίας πολυτελών ειδών της LVMH, με περιουσία ύψους 211 δισ. δολαρίων, αυξανόμενη κατά 53 δισ. δολάρια το τελευταίο έτος, χάρη στις πωλήσεις-ρεκόρ και τα κέρδη των brands Louis Vuitton, Christian Dior και Tiffany. O Aρνό εκθρόνισε τον Έλον Μασκ, που πέρασε στη δεύτερη θέση, με την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 39 δισ. δολάρια, στα 180 δισ. δολάρια. Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις ανατροπές στη λίστα, εδώ. 

Οι Greeks

Όσον αφορά στους Έλληνες, για πρώτη φορά φέτος συμπεριλαμβάνεται η Μαρία Αγγελικούση, η 41χρονη επικεφαλής της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, με περιουσία 5,6 δισ. δολαρίων, καταλαμβάνει την 455η θέση.

Μια ακόμη νέα προσθήκη στη λίστα του Forbes είναι η οικογένεια Μαριάννας Λάτση, η οποία καταλαμβάνει την 1.804η θέση με περιουσία ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Στην 905η θέση βρίσκεται ο 61χρονος Τέλης Μυστακίδης με περιουσία στα 3,2 δισ. δολάρια, ιδίως χάρη στη μακρά δραστηριοποίησή του στον κλάδο των μετάλλων.

Τη 1.067ή θέση καταλαμβάνει ο 69χρονος Φίλιππος Νιάρχος, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια και να παραμένει σε σταθερά επίπεδα από το 2018. Ακολουθεί η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη στη θέση 1.575, με περιουσία ύψους 1,9 δισ. δολαρίων.

Στη 1.905η θέση βρίσκεται η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, του οποίου η περιουσία ανέρχεται περίπου στο 1,5 δισ. δολ. Στη λίστα περιλαμβάνεται και ο Ιβάν Σαββίδης, o οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα, με περιουσία 1,7 δισ. δολ. και βρίσκεται στη θέση 1.725.

Στη λίστα του Forbes συμπεριλαμβάνονται και ο κυπριακής καταγωγής ιδρυτής της EasyJet γνωστός επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου μαζί με την αδελφή του Κλέλια Χατζηιωάννου, που βρίσκονται στην 2.540ή θέση με περιουσία 1 δισ. δολαρίων έκαστος.