Skip to main content

Δ. Παπαδημούλης στο NaftemporikiTV: Πώς σχολιάζει τον φόρο 44% στους Ευρωβουλευτές

«Παραμένει το ερώτημα στην κυβέρνηση και την ΑΑΔΕ το τι γίνεται με τα προηγούμενα χρόνια».

Στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των αποζημιώσεων και των συντάξεων των Ελλήνων Ευρωβουλευτών αναφέρθηκε μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν περίμενα την τροπολογία που έφερε με χρονοκαθυστέρηση η κυβέρνηση», δήλωσε μιλώντας στο NaftemporikiTV και τον Μιχάλη Ψύλο.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως «έχω συμμορφωθεί πλήρως από την πρώτη στιγμή και έχω εκπληρώσει τις φορολογικές μου υποχρεώσεις».

«Αν προκύπτει κάτι από την τροπολογία είναι ότι δεν φρόντισαν οι κυβερνήσεις να φέρουν έγκαιρα αυτή τη νομοθετική ρύθμιση, στηρίχτηκαν σε εγκυκλίους και αποφάσεις, με αποτέλεσμα την απόφαση του ΣτΕ», υπογράμμισε.

Ο κ. Παπαδημούλης, συνέχισε λέγοντας πως «όταν υπάρχει μέρος της κοινωνίας που ζορίζεται, νομίζω ότι εμείς οι Ευρωβουλευτές πρέπει έμπρακτα να δίνουμε το καλό παράδειγμα».

«Πριν μέρες όταν βγήκε η απόφαση του ΣτΕ, ότι αν αποφασίσει η κυβέρνηση κ η ΑΑΔΕ να επιστρέψουν χρήματα για τα προηγούμενα φορολογικά έτη, δεσμεύομαι ότι θα τα δώσω σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης με πλήρη διαφάνεια και τεκμηρίωση».

Ωστόσο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε πως «η τροπολογία της κυβέρνησης ρυθμίζει τα από τούδε και στο εξής. Δεν έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Παραμένει το ερώτημα στην κυβέρνηση και την ΑΑΔΕ το τι γίνεται με τα προηγούμενα χρόνια».

naftemporiki.gr

Διαβάστε 

Φόρος έως 44% στις αποζημιώσεις, συντάξεις Ευρωβουλευτών – Σε 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος