Skip to main content

«Καλάθι του Άη Βασίλη»: Συμμετέχουν 32 αλυσίδες με 1560 παιχνίδια

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι το «καλάθι του 'Αη Βασίλη» θα έχει μία πολύ καλή πορεία.

Πάνω από 1560 παιχνίδια περιλαμβάνει το «Καλάθι του Άη Βασίλη», καθώς διευρύνεται η συμμετοχή επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι αλυσίδες παιχνιδιών που μετέχουν στο «καλάθι του Άη Βασίλη» είναι 32.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του εκτίμησε ότι το «καλάθι του ‘Αη Βασίλη» θα έχει μία πολύ καλή πορεία, καθώς, στην έναρξη της πρωτοβουλίας, είχαν ανέβει στην πλατφόρμα του e-καταναλωτή 10 αλυσίδες παιχνιδιών και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, τα μαγαζιά είχαν αυξηθεί στα τριάντα.

Τι ισχύει για το «καλάθι του ‘Αη Βασίλη»

Το μέτρο αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών και θα εφαρμοστεί αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου.

Το καλάθι δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά.

Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.