Skip to main content

Τριάντα οι αλυσίδες παιχνιδιών στο «καλάθι του Άη Βασίλη»

Intime News

Το «καλάθι του Άη Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών.

Ξεπέρασαν τους 1200 οι κωδικοί που συμμετέχουν στο «καλάθι του Άη Βασίλη» που έκανε χθες πρεμιέρα. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι αλυσίδες παιχνιδιών που μετέχουν στο «καλάθι του Άη Βασίλη» είναι τριάντα.

Υπενθυμίζεται ότι το «καλάθι του Άη Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών και θα εφαρμοστεί αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου.  Το καλάθι δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά. Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

«Χθες έλεγα ότι θα είχαμε 10 Αλυσίδες παιχνιδιών στο «Καλάθι του ‘Αη Βασίλη». Τελικά φθάσαμε τις 30. Και από 600-700 κωδικούς ξεπεράσαμε τους 1200. Η αρχή είναι καλή. Αύριο θα κάνω και την πρώτη μου επίσκεψη και σε καταστήματα παιχνιδιών. Καλά Χριστούγεννα και καλές Γιορτές!», έγραψε το βράδυ της Τετάρτης προαναγγέλλοντας παράλληλα επίσκεψη σήμερα σε καταστήματα παιχνιδιών.