Skip to main content

Είναι αλήθεια;

Ποιες µεγάλες ενεργοβόρες βιοµηχανίες καλούνται πλέον να πληρώσουν ποσά υψηλότερα των 300 ευρώ ανά µεγαβατώρα για το ρεύμα.

Ανατιµήσεις στο ρεύµα

Λήγουν οι συµβάσεις µεγάλων ενεργοβόρων βιοµηχανιών µε τη ∆ΕΗ, οι οποίες µέχρι σήµερα απολάµβαναν τιµολόγια κάτω από τα 100 ευρώ/µεγαβατώρα και πλέον καλούνται να πληρώσουν ποσά υψηλότερα των 300 ευρώ. Μέχρι το τέλος της χρονιάς λήγουν οι συµβάσεις της Viohalco (οικογένεια Στασινόπουλου), που οι µετοχές της είναι εισηγµένες σε Αθήνα και Βρυξέλλες, και της χαρτοβιοµηχανίας ΜΕΛ. Μέσα στο α’ εξάµηνο του 2023 λήγει η σύµβαση της Τιτάν, ενώ στο τέλος του 2023 λήγει και της Αλουµίνιον της Ελλάδας (όµιλος Mytilineos). Η ∆ΕΗ και η διοίκησή της (πρόεδρος και CEO της επιχείρησης ο κ. Γιώργος Στάσσης) ήδη έχουν ενηµερώσει τις παραπάνω βιοµηχανίες ότι θα εφαρµοστούν νέοι κανόνες τιµολόγησης µε βάση τις τιµές αγοράς.

Παγκόσµιο κύπελλο στη ∆ΕΘ

Ευρηµατική, επίκαιρη και επιτυχηµένη από άποψη µάρκετινγκ µπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή του εθνικού εκθεσιακού φορέα και της Magic Park να εµπλουτίσουν το φετινό χριστουγεννιάτικο θεµατικό πάρκο του «Αστερόκοσµου» µε ένα γιγάντιο ποδοσφαιράκι, όπου θα διεξαχθεί το… 1ο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Ξωτικοποδοσφαίρου, για όσους -µικρούς και µεγάλους- δεν µπορούν να µεταβούν στο… Κατάρ, όπου διεξάγεται το Παγκόσµιο Κύπελλο. «Κρατήσαµε τις τιµές στα ίδια επίπεδα, για να ευχαριστηθεί ο κόσµος» τόνισε ο διευθύνων σύµβουλος της ∆ΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης στη σχετική συνέντευξη Τύπου εν όψει της σηµερινής έναρξης λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου πάρκου.

Από ακρίβεια σε αισχροκέρδεια

«Το µεγαλύτερο πρόβληµα που αντιµετωπίζει το 77,8% των εγχώριων καταναλωτών όσον αφορά τις αγορές του είναι η αισχροκέρδεια» τόνισε ο διευθύνων σύµβουλος της MRB Hellas, ∆ηµήτρης Μαύρος, µιλώντας πρόσφατα στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος. Παράλληλα, όπως σηµείωσε ο ίδιος, «το 76,9% του κοινού θεωρεί ότι ο κλάδος πωλήσεων έχει ξεπεράσει τη φάση της ακρίβειας και έχει ήδη ενταχθεί στη φάση της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας».

∆ιπλάσιο όριο για την Golden Visa

Στην υλοποίηση της δέσµευσής της για τον διπλασιασµό του ελάχιστου ορίου που θα απαιτείται εφεξής για την απόκτηση Χρυσής Βίζας, από 250 χιλ. ευρώ σε 500 χιλ. ευρώ, φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση από το νέο έτος, επιχειρώντας να αυξήσει το διαθέσιµο απόθεµα ακινήτων προς αγορά από ενδιαφερόµενους Έλληνες. Σύµφωνα µε διαρροές από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης εισηγήθηκε την εφαρµογή της νέας διάταξης µε ηµεροµηνία εφαρµογής την 1η.1.2023.