Skip to main content

Επενδυτικά Σχέδια Αναπτυξιακού Ν. 4887/2022: Πρόσκληση συμμετοχής στο ΕΜΠΑ

Αιτήσεις από 5 Δεκεμβρίου έως και 16 Ιανουαρίου ώρα 15:00.

Οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία επιλογής νέων μελών που θα στελεχώσουν το Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) για την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 καλούνται, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, να δηλώσουν συμμετοχή.

Στόχος της νέας πρόσκλησης είναι η διεύρυνση του υφιστάμενου Μητρώου ΕΜΠΑ και η ταυτόχρονη επιτάχυνση των αξιολογήσεων των επενδυτικών σχεδίων.

Οι ενδιαφερόμενοι  καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ή της πλατφόρμας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν στη σχετική εφαρμογή (αίτηση υποψηφιότητας για ΕΜΠΑ) τα στοιχεία της αίτησης και να καταχωρήσουν σε ηλεκτρονική μορφή τα έγγραφα που πιστοποιούν τις προϋποθέσεις ένταξης και τα προσόντα τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, ώρα 15:00.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για να εγγραφούν στο ΕΜΠΑ, θα κληθούν στη συνέχεια από τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό πρόγραμμα σχετικά με τις διαδικασίες του Αναπτυξιακού Νόμου. Κατόπιν θα αξιολογηθούν με δοκιμασία επάρκειας, με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως, για την πιστοποίηση της επαρκούς γνώσης του θεσμικού πλαισίου του Αναπτυξιακού Νόμου και του Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου (ΠΣ – Α.ν).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση, τα δικαιολογητικά και τα κριτήρια αξιολόγησης, στη σχετική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.