Skip to main content

Στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα οι παλινοστούντες ομογενείς

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σχεδιάζεται να ενταχθούν οι παλινοστούντες ομογενείς που δεν λαμβάνουν σύνταξη.

Ήδη ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ανακοίνωσε ότι η λύση θα δοθεί εντός του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή συζητείται το πολυνομοσχέδιο με το οποίο δεν αποδίδεται η σύνταξη που έχει καταργηθεί από το 2013. Ο υφυπουργός σε νέα παρέμβασή του στις αρμόδιες Επιτροπές προειδοποίησε ότι το «ασφαλιστικό σύστημα είναι ετοιμόρροπο» και πως απαιτούνται μέτρα για να μην καταρρεύσει το 2030.

Παράλληλα ο Τ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι υπάρχει «παρεξήγηση» για το θέμα της κατώτατης σύνταξης λόγω λάθους στην εγκύκλιο Χαϊκάλη. «Έχει γίνει μια παρεξήγηση για την κατώτερη σύνταξη και γι’ αυτό φταίει η εγκύκλιος Χαϊκάλη. Η εγκύκλιος Χαϊκάλη έχει λάθος. Η κατώτερη σύνταξη των 392 ευρώ είναι για τους πρωτοασφαλισμένους μετά το 2011. Για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν το 2011 παραμένει η σύνταξη των 482 ευρώ», ξεκαθάρισε.

Newsroom Naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.