Skip to main content

Συνάντηση Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ στη Σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνπινγκ ενδέχεται να συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Σιγκαπούρη τον Μάιο, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του οργανισμού.

Η Σύνοδος Κορυφής μεταφέρθηκε από το συνηθισμένο «σπίτι» της στο Νταβός των ελβετικών Άλπεων, από όπου πήρε το άτυπο όνομά της, στη Σιγκαπούρη ΄λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 στην Ευρώπη.

«Παραδοσιακά, η Σιγκαπούρη είχε πολύ στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, αλλά συνεργάστηκε επίσης πολύ καλά με την Κίνα», δήλωσε ο Μπόργκε Μπρέντε σε μια τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Λι Χσιεν Λουγκ.

«Και ίσως στη συνάντηση της Σιγκαπούρης, η ειδική ετήσια συνάντηση, θα μπορούσε να είναι ένα μέρος όπου θα δείτε τη νέα διοίκηση του Μπάιντεν και την Κίνα να συναντιούνται».

Ούτε η Κίνα ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πει ότι θα στείλουν αξιωματούχους στη συνάντηση, για την οποία παραμένει η αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας που εξακολουθεί να μαίνεται σε πολλά μέρη του κόσμου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters