Skip to main content

Εξόφληση ληξιπρόθεσμων εντός του 2016 προανήγγειλε ο Γ. Χουλιαράκης

Τους τρεις στόχους του πολυνομοσχεδίου προσδιόρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ προανήγγειλε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου εντός του 2016.

Συγκεκριμένα έως το τέλος του 2015 θα καταβληθούν 3,1 δισ. ευρώ για την πληρωμή των οφειλών ενώ έως το τέλος του 2016 άλλα 3,9 δις ευρώ.

Μιλώντας ο αναπληρωτής υπουργός στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο σημείωσε ότι οι στόχοι είναι:

1) Περαιτέρω δημοσιονομική σταθεροποίηση. Οι στόχοι που ενσωματώνονται εδώ και στο Μεσοπρόθεσμο είναι ιδιαίτερα ήπιοι και ρεαλιστικοί και μειώνουν την ανάγκη λήψης μέτρων, είπε.

2) Εμπέδωση οικονομικής σταθερότητας ώστε «να αποκατασταθούν υγιείς συνθήκες ρευστότητας».

3) Υποστήριξη της μακροχρόνιας οικονομικής ανάκαμψης.

Ο Γ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα», αλλά η συμφωνία και η ψήφιση του νομοσχεδίου επιτρέπει την ομαλή χρηματοδότηση της οικονομίας.

Έτσι, συνέχισε, «εξαλείφεται το ρίσκο εξόδου από το κοινό νόμισμα, αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη και διαμορφώνονται συνθήκες οικονομικής σταθερότητας και εξόδου από την ύφεση».

Ωστόσο επεσήμανε ότι «προφανώς δεν είναι αρκετό για την έξοδο από την κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει παράλληλο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Μαζί με τα σχέδια αυτά, θα συμβάλλουμε στην οικονομική ανεξαρτησία μέσω εξόδου στις αγορές» είπε ο κ. Χουλιαράκης. 

Newsroom naftemporiki.gr