Skip to main content

Ανακάμπτει η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Deutsche Bank

Τις θέσεις τους για πώληση των μετοχών της Deutsche Bank μειώνουν δύο μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, γεγονός που πιστοποιεί την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης προς τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας.

Πρόκειται για τα funds Marshall Wace και Discovery Capital Management, τα οποία μέχρι πρότινος, στοιχημάτιζαν υπέρ της πτώσης της μετοχής της Deutsche Bank. Oι αναλυτές εκτιμούν ότι η μείωση του θέσεων «short» ενδεχομένως, σηματοδοτεί τον τερματισμό του πτωτικού κύκλου της μετοχής.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφκανγκ Σόιμπλε, αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας προς την Deutsche Bank. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων σχετικά με το ενδεχόμενο κατάρτισης ειδικού σχεδίου για τη διάσωση της τράπεζας.

Τις ανησυχίες πυροδότησε η πρόταση των αμερικανικών αρχών για την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων, λόγω της εμπλοκής της Deutsche Bank στην υπόθεση αγοραπωλησιών τοξικών ενυπόθηκων δανείων, λίγο πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, το 2008.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές – ΗΠΑ και Deutsche Bank – βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για πρόστιμο, ύψους μόλις 5,4 δισ. δολαρίων.

naftemporiki.gr