Skip to main content

ΗΠΑ: Δημοσιοποίηση της έρευνας για τα Boeing 737 MAX απαιτούν οι Δημοκρατικοί

Δύο ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων παρότρυναν την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα που σχετίζονται με τη 18μηνη έρευνα της κυβέρνησης, αναφορικά με τα καθηλωμένα αεροσκάφη Boeing 737 MAX.

Οι βουλευτές Πίτερ ΝτεΦάζιο, πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Υποδομών και Ρικ Λάρσεν, ηγέτης της υπό-επιτροπής για την πολιτική αεροπορία, δήλωσαν ότι η FAA δεν πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της, για την επιστροφή του αναφερόμενου αεροσκάφους στην εμπορική χρήση, πριν προχωρήσει στη δημοσιοποίηση «των αξιολογήσεων ασφαλείας των συστημάτων του, της σχετικής ανάλυσης, των εκτιμήσεων σχετικά με τους χρόνους αντίδρασης των πιλότων, αλλά και σημαντικών στοιχείων από τις (πτητικές) δοκιμές, αναφορικά με την ασφάλεια του αεροσκάφους».

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η FAA ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει απευθείας στους βουλευτές. Η τήρηση στάσης «πλήρους διαφάνειας, θα είναι το πρώτο από αρκετά βήματα προς το στόχο ανάκτησης από την FAA, της εμπιστοσύνης του επιβατικού κοινού στα αεροσκάφη» όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters