Το ύψος του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2019 καλείται να προσδιορίσει η κυβέρνηση της Ιταλίας, εν όψει της κατάθεσης του προσχεδίου στα αρμόδια όργανα της Κομισιόν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται στον καθορισμό ενός ελλείμματος ύψους 2,4% του ΑΕΠ, λόγω της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στήριξης των ανέργων και των χαμηλο-συνταξιούχων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και στελέχη των δύο κυβερνητικών κομμάτων συνεδριάζουν αυτή την ώρα, με στόχο την επίτευξη μίας οριστικής συμφωνίας επί του προσχεδίου.
Πάντως, η υπέρβαση του ορίου του 2% ενδεχομένως θα προκαλέσει την αντίδραση της Κομισιόν, η οποία αξιώνει τον καθορισμό ενός χαμηλότερου ελλείμματος.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται, εφόσον η Ρώμη καταλήξει στον στόχο του 2,4%, να υπάρξει νέος γύρος επιδείνωσης των ιταλικών ομολόγων και spreads.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












