Skip to main content

ΕΚΤ: Αγορές ομολόγων μέχρι να βελτιωθούν οι προοπτικές για τον πληθωρισμό

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχισθούν μέχρι να δουν οι αξιωματούχοι της μία διατηρήσιμη βελτίωση των προοπτικών για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ δεν έπληξαν την κερδοφορία των τραπεζών.

«Σε μεγάλο βαθμό, οι πολιτικές μας αρνητικών επιτοκίων ήταν επιτυχείς», τόνισε ο κ. Ντράγκι στο Ινστιτούτο Πέτερσον (Peterson Institute for International Economics).

«Δεν είδαμε τις στρεβλώσεις που προέβλεπαν κάποιοι. Δεν είδαμε την κερδοφορία των τραπεζών να μειώνεται, στην πραγματικότητα αυξάνεται», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.