Οι αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχισθούν μέχρι να δουν οι αξιωματούχοι της μία διατηρήσιμη βελτίωση των προοπτικών για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ δεν έπληξαν την κερδοφορία των τραπεζών.
«Σε μεγάλο βαθμό, οι πολιτικές μας αρνητικών επιτοκίων ήταν επιτυχείς», τόνισε ο κ. Ντράγκι στο Ινστιτούτο Πέτερσον (Peterson Institute for International Economics).
«Δεν είδαμε τις στρεβλώσεις που προέβλεπαν κάποιοι. Δεν είδαμε την κερδοφορία των τραπεζών να μειώνεται, στην πραγματικότητα αυξάνεται», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












