Skip to main content

Ταϊλάνδη: Η παραλλαγή Δέλτα σταματά προσωρινά τη δραστηριότητα εργοστασίων της Toyota

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor έχει σταματήσει τις δραστηριότητές της σε τρία εργοστάσιά της στην Ταϊλάνδη μέχρι τουλάχιστον το Σάββατο, καθώς η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού σαρώνει το βασίλειο της νοτιοανατολικής Ασίας, διακόπτοντας την προμήθεια ανταλλακτικών.

Το κλείσιμο των εργοστασίων υπογραμμίζει πώς η πανδημία εξακολουθεί να θέτει υπό πίεση την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Toyota είπε ότι «θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει» εάν θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της από την Κυριακή.

Το «πάγωμα» των δραστηριοτήτων των εργοστασίων ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη.

Η ετήσια παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων της Toyota ανέρχεται σε 760.000 μονάδες, αλλά πέρυσι κατασκευάστηκαν μόνο 440.000 οχήματα.

Η Ταϊλάνδη αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο κόμβο παραγωγής στο εξωτερικό της Toyota, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Τα φορτηγά Corolla sedan και Hilux είναι τα κύρια μοντέλα που κατασκευάζονται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας. Τα μισά από τα οχήματα που κατασκευάζονται στην Ταϋλάνδη πωλούνται τοπικά και τα υπόλοιπα εξάγονται παγκοσμίως.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που η πανδημία διαταράσσει την παραγωγή της Toyota στην Ταϊλάνδη. Τα εργοστάσια έκλεισαν επίσης κατά το πρώτο κύμα της Ταϊλάνδης τον Μάρτιο του 2020.

Το τρίτο κύμα της Ταϊλάνδης εντάθηκε τον Ιούλιο λόγω της διάδοασης της παραλλαγής Δέλτα, η οποία σάρωσε πρώτα την Ινδία και τώρα κατακλύζει τη νοτιοανατολική Ασία.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επέβαλε το κλείσιμο των επιχειρήσεων των πληγέντων επαρχιών, αλλά η κατασκευή αυτοκινήτων εξαιρέθηκε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT