Skip to main content

Ευρωαγορές: Η αύξηση των κρουσμάτων επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα και τις μετοχές

Απώλειες καταγράφουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της συνεδρίασης κι ενώ τα νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού μόνο ευχάριστα δεν είναι, με τα κρούσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη να καταγράφουν ραγδαία αύξηση, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες και φόβους για ενδεχόμενα νέα lockdowns.  

Η Γαλλία κατέγραψε 10.593 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Πέμπτη, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκε επίσης σημαντική αύξηση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται 0,30% χαμηλότερα, με τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής να προπορεύεται των απωλειών, σημειώνοντας πτώση ήδη 2,2%.

Πιέσεις ασκεί και ο τραπεζικός κλάδος, μετά την επίτευξη της συμφωνίας για συγχώνευση της Caixabank με την κρατική Bankia, που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εγχώρια τράπεζα της Ισπανίας.

Η μετοχή της Euronext ενισχύεται κατά 3,4%, παίρνοντας ώθηση από την ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ότι έχει ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες για την πώληση του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου, στη γαλλική εταιρεία διαχείρισης χρηματιστηρίων.

Σημαντικά κέρδη της τάξεως του 5,8% σημειώνει η μετοχή της Covestro, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg με το οποίο αναφέρει ότι η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo Global Management διερευνά την εξαγορά της γερμανικής κατασκευάστριας πλαστικών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,55%, ο CAC 40 στο Παρίσι αποδυναμώνεται 0,37%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ κινείται χαμηλότερα κατά 0,37%.

naftemporiki.gr