Skip to main content

Βερολίνο: Η Άγκυρα ουδέποτε επεδίωξε να λάβει οικονομική βοήθεια

Η Άγκυρα ουδέποτε επεδίωξε να λάβει οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία, διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, με αφορμή την επίσκεψη του Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο.

«Η Τουρκία δεν αναζήτησε οικονομική βοήθεια, ούτε κατά τις συνομιλίες μας σήμερα, ούτε πρόκειται να το κάνει στις συνομιλίες που θα έχουν ο πρόεδρος (σ.σ. Ερντογάν) και η καγκελάριος (σ.σ. Μέρκελ)» ξεκαθάρισε, χαρακτηριστικά.

Ο Σολτς υποδέχθηκε σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα τον Τούρκο ομόλογό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος συνοδεύει τον Ερντογάν στην επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον της τουρκικής οικονομίας, εξηγώντας τα εξής:

«Η Τουρκία απήλαυσε ισχυρούς δείκτες ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Αυτό κάνει όλους μας αισιόδοξους ότι η Τουρκία θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της συναλλαγματικής κρίσης, τον Αύγουστο, υπήρξε έντονη φημολογία για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Άγκυρα είτε από το Βερολίνο είτε από το ΔΝΤ, κάτι το οποίο ουδέποτε επιβεβαιώθηκε τελικά.

naftemporiki.gr