Skip to main content

Ιταλία: Οι δηλώσεις Τρία δίνουν ώθηση στα ομόλογα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την ώρα που το Κίνημα των Πέντε Αστέρων απειλεί να του δείξει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση, εάν δεν βρει χρήματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να καθησυχάσει τους πάντες: τους κυβερνητικούς εταίρους, τις Βρυξέλλες και τις αγορές. Και φαίνεται έως έναν βαθμό να το πετυχαίνει. 

Σήμερα από το βήμα του συνεδρίου Bloomberg Εuropean Capital Markets, ο Τζιοβάνι Τρία, υπογράμμισε ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός θα ανταποκρίνεται τόσο στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. όσο και στις ανάγκες της ιταλικής κοινωνίας. 

«Σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στην Ευρώπη, αλλά επιδιώκουμε ένα ισορροπημένο μονοπάτι, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη κοινωνικές ανάγκες και οικονομικές απαιτήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Τρία. 

Στον απόηχο των δηλώσεών του η απόδοση του διετούς ιταλικού ομολόγου καταγράφει πτώση εννέα μονάδων βάσης, στο 0,64%, τα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου. Η απόδοση του δεκαετούς υποχωρεί στο 2,83%. 

Στον αντίποδα η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων, στο 0,477% και του διετούς, αν και παραμένει σε αρνητικό έδαφος, ενισχύεται σε υψηλά τεσσάρων μηνών, στο -0,52%. 

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.