Skip to main content

Η Ναυτεμπορική στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το «παρών» στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έδωσε η Ναυτεμπορική, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη διοργάνωση της συμπρωτεύουσας, η οποία υποδέχθηκε φέτος πάνω από 250.000 επισκέπτες.

Στάση στο εκθεσιακό περίπτερο της Ναυτεμπορικής έκανε σειρά εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και πολιτικών αξιωματούχων, ανάμεσα στους οποίους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τιμώμενη χώρα της 84ης ΔΕΘ ήταν η Ινδία. «Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία να γίνουμε μια οικονομία 5 τρισ. δολαρίων έως το 2025. Είναι σαφές ότι το συμφέρον της Ινδίας είναι να πολλαπλασιάσει τις οικονομικές της αλληλεπιδράσεις, να διαφοροποιήσει τις περιοχές και αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα διακίνησης αγαθών, αλλά και ξένων επενδύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας Hardeep Singh Puri.

Η φετινή ΔΕΘ μέτρησε πάνω από 1.600 εκθέτες έναντι 1.494 πέρυσι, αλλά και 18 διεθνείς συμμετοχές. Το ενδιαφέρον του κόσμου συγκέντρωσε και το αφιέρωμα Digital Greece, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, όπου φιλοξενήθηκαν περισσότερες από 300 startups. 

Την ελληνική επιχειρηματικότητα εκπροσώπησαν τα 43 επιμελητήρια που συμμετείχαν υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Την προσοχή των επισκεπτών προσέλκυσαν και οι ξεχωριστές συμμετοχές των ΕΕΘ, ΕΒΕΘ, Επιμελητηρίου Σερρών και ΕΒΕΑ.

Μεγάλες ήταν οι ροές επισκεπτών σε όλα τα θεματικά αφιερώματα της ΔΕΘ, από τη μηχανοκίνηση και την ενέργεια μέχρι την εκπαίδευση και τη γαστρονομία (Energia, Automotion-Electricity-Mobility, Akademia και Γαστρονομία –Γωνιά Γαστρονομίας, η Ελλάδα στο πιάτο μας–). Στο αφιέρωμα Automotion-Electricity-Mobility παρουσιάστηκαν και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και επαγγελματικά οχήματα (συμμετείχαν πέντε εταιρείες με ηλεκτροκίνητα οχήματα).

Για την αναψυχή των επισκεπτών φρόντισαν και φέτος τα Music Events, όπου γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες έδωσαν τον μουσικό τόνο της διοργάνωσης. Το κοινό ενημερώθηκε, φέτος, για πρώτη φορά στη ΔΕΘ και για τις ιατρικές, φαρμακευτικές και βιομηχανικές χρήσεις της κάνναβης, στο Salonica Cannabis Expo.

Η 84η ΔΕΘ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Το 2020 τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία.

naftemporiki.gr