Skip to main content

Ξένες επενδύσεις 1,9 δισ. δολ. σε κινεζικές ζώνες ελεύθερου εμπορίου το επτάμηνο

Ξένες επενδύσεις 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσέλκυσαν οι πιλοτικές ζώνες ελεύθερου εμπορίου κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2020

Οι πιλοτικές ζώνες ελεύθερου εμπορίου (FTZs) προσέλκυσαν σοβαρές ξένες επενδύσεις, αλλά και εμπορικές δραστηριότητες στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2020, παρά τις αρνητικές τάσεις στην παγκόσμια αγορά, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Οι έξι πιλοτικές ζώνες ελεύθερου εμπορίου (Σαντόνγκ, Τζιανγκσού, Γκουανγκσί, Χεμπέι, Γιουνάν, Χεϊλονγκτζιάνγκ), όπως επίσης και η περιοχή Λινγκάνγκ στη Σανγκάη, που είναι ένα νέο τμήμα στην ομώνυμη ζώνη ελεύθερου εμπορίου, προσέλκυσαν 13,11 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ξένες επενδύσεις κατά την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

Συγκρατημένη νομισματική πολιτική

Στο μεταξύ, το Πεκίνο προωθεί την υλοποίηση μιας συγκρατημένης νομισματικής πολιτικής, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα, οι ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας έδωσε χθες έμφαση στην προσπάθεια υλοποίησης μιας συγκρατημένης νομισματικής πολιτικής με έναν πιο κατάλληλο και ευέλικτο τρόπο, ώστε να προωθηθεί η σταθερή λειτουργία της οικονομίας.

Παράλληλα, καθόρισε τους κανόνες για την ίδρυση των οικονομικών επενδυτικών εταιριών, ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα την πραγματική οικονομία, σύμφωνα με μία ανακοίνωση που εξέδωσε το κρατικό συμβούλιο, μετά τη χθεσινή συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Xinhua