Skip to main content

Volvo: Στον πάγο τα σχέδια εισαγωγής στο χρηματιστήριο

H ανησυχία για την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου και η συνεχής αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, αναγκάζουν την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely να βάλει προς το παρόν στον πάγο τα σχέδια για αρχική δημόσια εγγραφή της Volvo. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, αν και η Geely είχε εξασφαλίσει τη στήριξη των σχεδίων για μία εισαγωγή στο χρηματιστήριο, που θα προσέδιδε στη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία αξία 30 δισ. δολαρίων, ανησυχεί πλέον ότι οι επενδυτές- μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι και τα σουηδικά συνταξοδοτικά ταμεία- θα δουν την μετοχή να πέφτει λίγο μετά την IPO. 

O διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Χάκαν Σάμιουελσον, δήλωσε στους FT ότι «οι συνθήκες αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδανικές προκειμένου να εξασφαλίσουμε μία ανοδική πορεία για τους επενδυτές. Πρόσθεσε δε ότι για να προχωρήσει η αρχική δημόσια εγγραφή θα πρέπει να διασφαλιστούν «σταθερές συνθήκες στην αγορά». 

Τον περασμένο Μάιο το Reuters είχε μεταδώσει ότι η Geely έχει προσλάβει τρεις επενδυτικές τράπεζες για μία IPO μέσα στο 2019, που θα προσέδιδε αξία ύψους 16 δισ. έως 30 δισ. δολαρίων στην εταιρεία. 

naftemporiki.gr