Skip to main content

«Απούσα» η ΕΚΤ από το Τζάκσον Χολ φέτος

Μοναξιά θα νιώσει φέτος ο επικεφαλής της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ, καθώς τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι όσο και ο Ιάπωνας ομολόγός του, Χαρουχίκο Κουρόντα, απουσιάζουν από την λίστα των συμμετεχόντων της παραδοσιακής συνάντησης των κεντρικών τραπεζιτών. 

Αρχικά είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, που ήθελαν τον Μάριο Ντράγκι, να επισκέπτεται φέτος το θέρετρο του Γουαϊόμινγκ για τη συνάντηση. Πολλοί μάλισταν περίμεναν να δουν εάν θα δώσει σήμα για τα επόμενα βήματα της ΕΚΤ. Ωστόσο η επίσημη λίστα των συμμετεχόντων δεν αναφέρει το όνομά του. 

Μάλιστα κανένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ δεν έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψουν στο Τζάκσον Χολ, γεγονός που προκαλεί έκπληξη. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί έτσι αποκλειστικά στα όσα θα επισημάνουν ο Πάουελ και οι άλλοι αξιωματούχοι της FED. Kαι οι 11 περιφερειακοί επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας θα δώσουν το «παρών». Eκτιμάται ότι θα επιβεβαιώσουν την απόφαση για αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο και για ακόμη ένα ανάλογο βήμα στα τέλη του έτους. 

naftemporiki.gr