Skip to main content

«Το κόστος του εμπορικού πολέμου θα περάσει στους Αμερικανούς καταναλωτές»

Oι αμερικανικοί δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές εκατοντάδων προϊόντων θα σημάνουν αργά ή γρήγορα υψηλότερες τιμές για τους Αμερικανούς καταναλωτές. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Ένδυσης και Υπόδησης, απορρίπτοντας την πολιτική προστατευτισμού του Αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ. 

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την κατάσταση των δασμών» δήλωσε ο Ρικ Χέλφενμπαϊν στο CNBC. «Δημιουργούνται προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, πλήττονται οι επιχειρήσεις μας» εξήγησε, ενώ κληθείς να σχολιάσει ποιες πιστεύει ότι θα είναι οι επιπτώσεις σε βάθος χρόνου, είπε: 

«Αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια είναι πολύ απλό- ο τιμές θα ανέβουν, οι πωλήσεις θα πέσουν, θέσεις εργασίας θα χαθούν. Αυτό θα έχει ευρύτερα αρνητικό αντίκυπο στην οικονομία». 

Ο κλάδος ένδυσης και υπόδυσης πλήττεται αισθητά από την πολιτική των δασμών και ειδικά τον πόλεμο που έχει κηρύξει η Ουάσιγκτον κατά του Πεκίνου, καθώς το 41% όλτων των ενδυμάτων, το 72% των υποδυμάτων και το 84% των αξεσουάρ που εισάγονται στις ΗΠΑ, προέρχονται από την Κίνα, σύμφωνα με τον Χέλφενμπαϊν. 

Οι εναλλακτικές, όπως τόνισε, δεν είναι πολλές. 

naftemporiki.gr