Skip to main content

F.T.: Καταγγελίες ότι η Eurodisney χρεώνει περισσότερο τους ξένους επισκέπτες

Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται η Disneyland στο Παρίσι (Εurodisney) έπειτα από καταγγελίες ότι χρεώνει τους Βρετανούς και Γερμανούς επισκέπτες της περισσότερο από τους Γάλλους και τους αποκλείει από τις προσφορές πακέτων, παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, η έρευνα θα επικεντρωθεί σε αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες για το ίδιο πακέτο Γάλλοι επισκέπτες πλήρωσαν περίπου 15% λιγότερα χρήματα από Βρετανούς και Γερμανούς.

Συγκεκριμένα, η Disney στο Παρίσι φέρεται να χρεώνει 1.346 ευρώ τους Γάλλους πελάτες για ένα πακέτο προσφοράς, ενώ τους Βρετανούς 1.870 ευρώ και τους Γερμανούς 2.447 ευρώ για το ίδιο πακέτο.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες για τέτοια κρούσματα στο θεματικό αυτό πάρκο κι εξέφρασε ανησυχίες ότι η γαλλική Disneyland εμποδίζει τους επισκέπτες της που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες μέλη της Ε.Ε. από το να κάνουν χρήση των εποχικών προσφορών, κάνοντας έτσι τις καλύτερες προσφορές μη διαθέσιμες για εκείνους που δεν διαθέτουν γαλλική πιστωτική κάρτα.

Με βάση τον κανονισμό της Ε.Ε., οι χώρες-μέλη απαγορεύεται να καθορίζουν τις τιμές σύμφωνα με την εθνικότητα ή τη χώρα διαμονής των επισκεπτών.

Η Γαλλία είναι τώρα υποχρεωμένη να διασφαλίσει ότι η Disneyland συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της Ε.Ε. περί θεμιτών εμπορικών πρακτικών, δήλωσε πηγή της Ε.Ε. στην εφημερίδα Guardian, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες αναμένεται να επικοινωνήσουν με το Παρίσι για την υπόθεση αυτή.

Αν η Γαλλία αρνηθεί να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος της Disneyland, οι Βρυξέλλες μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον του Παρισιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ