Skip to main content

Σύμβαση συνεργασίας LG Electronics – Volkswagen

Σύμβαση συνεργασίας για την έρευνα και ανάπτυξη πλατφόρμας υπηρεσιών «συνδεδεμένου αυτοκινήτου» υπέγραψαν LG Electronics και Volkswagen AG.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Volkswagen Cross-Over, με στόχο την ενίσχυση της σύνδεσης των οχημάτων.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία cloud, ο σκοπός της νέας πλατφόρμας είναι να προσφέρει στους οδηγούς απρόσκοπτη ψηφιακή ζωή με πρόσβαση σε χαρακτηριστικά, όπως έξυπνες υπηρεσίες για το σπίτι και υπηρεσίες με βάση την τοποθεσία των οχημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, η συνεργασία των δύο πλευρών θα περιλαμβάνει:

  • Ανάπτυξη τεχνολογιών που συσχετίζουν το «συνδεδεμένο αυτοκίνητο» και το «έξυπνο σπίτι», δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να ελέγχουν και να παρακολουθούν τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι τους – όπως φώτα, συστήματα ασφαλείας και τις προμήθειες του νοικοκυριού – από το δρόμο.
  • Ανάπτυξη ενός κέντρου κοινοποιήσεων που «κατανοεί» το περιεχόμενο με ασφαλή τρόπο με σκοπό να παρέχει συστάσεις στους οδηγούς για να ανταποκρίνονται σε καταστάσεις σε πραγματικό χρόνο.
  • Ανάπτυξη τεχνολογίας infotainment (πληροφοριών και ψυχαγωγίας)  επόμενης γενιάς για τα «συνδεδεμένα αυτοκίνητα».

«Η LG Electronics και η Volkswagen ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν την πλατφόρμα συνδεδεμένων αυτοκινήτων επόμενης γενιάς που επιτρέπει την ενοποίηση με τις έξυπνες υπηρεσίες στο σπίτι και την υιοθέτηση ανοικτών τεχνολογιών συνδεσιμότητας IoT» δήλωσε ο Richard Choi, επικεφαλής του LG Cloud Center.

«Πιστεύουμε ότι η τεχνογνωσία της LG στην έξυπνη τεχνολογία σε συνδυασμό με την ηγεσία της Volkswagen στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που οι οδηγοί αλληλοεπιδρούν με τα οχήματά τους» πρόσθεσε.