Skip to main content

Λαγκάρντ: Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε άλλο στις κεντρικές τράπεζες για την αποτροπή του επόμενου σοκ

Την εμπορική αντιπαράθεση Κίνας- ΗΠΑ προσδιόρισε ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία η Κριστίν Λαγκάρντ για ακόμη μία φορά. Κάλεσε τις κυβερνήσεις να αποφύγουν τον προστατευτισμό, αλλά και να κάνουν τα αναγκαία βήματα σε επίπεδο δημοσιονομικής πολιτικής και μεταρρυθμίσεων. Τόνισε δε πως είναι δυνατόν οι κεντρικές τράπεζες να έχουν για πάντα το ρόλο του σωτήρα.  

«Θα ήταν ωραίο εάν οι οικονομίες δεν χρειαζόταν πια να στηρίζονται στις κεντρικές τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουν το επόμενο μεγάλο οικονομικό σοκ» είπε χαρακτηριστικά η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στις κυβερνήσεις, που όπως είπε, καλούνται να αναλάβουν άμεσα «τη σωστή δράση». 

Κληθείσα ειδικότερα να σχολιάσει την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, σχολίασε πως είναι αναμενόμενη και δικαιολογημένη. Όπως είπε προς το παρόν δεν την ανησυχεί. Ωστόσο αναγνώρισε πως εάν έχουμε πιο απότομη κινεζική επιβράδυνση, «θα ήταν ένα πραγματικά μεγάλο ζήτημα» για την παγκόσμια οικονομία. 

naftemporiki.gr