Skip to main content

Αramco: Βάζει και πάλι εμπρός την προετοιμασία για εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Η Σαουδική Αραβία επανεκκινει τις προετοιμασίες για μία πιθανή αρχική δημόσια εγγραφή του πετρελαϊκού κολοσσού της Aramco, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. 

H Αramco, η πιο κερδοφόρα εταιρεία του πλανήτη, πρόφατα πραγματοποίησε συνομιλίες με μία ομάδα επενδυτικών τραπεζών για τον πιθανό ρόλο τους στην αρχική δημόσια εγγραφή, που είναι μία από τις πλέον πολυαναμενόμενες παγκοσμίως, όπως ανέφεραν πηγές με γνώση της υπόθεσης στο δίκτυο οικονομικών ειδήσεων. 

Οι εργασίες επί των λεπτομερειών της IPO θα επιταχυνθούν αργότερα μέσα στο έτος ή στις αρχές του 2020, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Το σχέδιο της Aramco για εισαγωγή στο χρηματιστήριο εξακολουθεί να έχει μπροστά του εμπόδια και προκλήσεις. Μεταξύ άλλων ο στόχος να εξασφαλίσει μία αποτίμηση 2 τρισ. δολαρίων. Η ζήτηση θα μπορούσε να επηρεαστεί τόσο από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου όσο και από τις αυξανόμενες ανησυχίες μεταξύ των θεσμικών επενδυτών σχετικά με το εάν πρέπει να ρίξουν χρήμα σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων, την ώρα που ο πλανήτης εκπέμπει S.O.S.

Πηγή: Bloomberg