Skip to main content

Οι κολοσσοί της Wall Street υποκύπτουν στη γοητεία του Παρισιού

Οι προσπάθειες του Εμανουέλ Μακρόν να αναδείξει το Παρίσι σε νέο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Αν και η Φραγκφούρτη διατηρεί προβάδισμα χάρη στην μεγαλύτερη εμπειρία της στον κλάδο, αλλά και στο γεγονός ότι φιλοξενεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η γαλλική πρωτεύουσα έχει πετύχει να δελεάσει αρκετούς. 

Κολοσσοί της Wall Street επεκτείνουν την παρουσία τους στο Παρίσι, χάρη και στις δεσμεύσεις Μακρόν να μειώσει τους φόρους και να περιορίσει τη γραφειοκρατία. Σε μιά νίκη για τον Γάλλο πρόεδρο η BlackRock επέλεξε το Παρίσι έναντι του Λονδίνου για τη νέα βάση των δραστηριοτήτων εναλλακτικών επενδύσεων σε Ευρώπη και Ασία. Η απόφαση έρχεται ύστερα από πολύμηνο φλερτ με τις γαλλικές αρχές και την προσωπική συνάντηση του κ .Μακρόν με τον Λάρι Φινκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας με υπό διαχείριση ενεργητικό 6,3 τρισ. δολαρίων.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η BlackRock δεν σχεδιάζει μεταφορά δραστηριοτήτων και προσωπικού από το Λονδίνο στη γαλλική πρωτεύουσα.  

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει επίσης πείσει τη Citigroup να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα. Η αμερικανική τράπεζα φέρεται μάλιστα να έχει προσεγγίσει στελέχη της UBS στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επεκτείνει το δυναμικό της στο Παρίσι.  

Πηγή: Financial Times