Skip to main content

Επισιτισμός – Τουρισμός: Η νέα αναβολή για το επίδομα των 534 ευρώ έφερε αντιδράσεις

Η νέα παράταση κατά ….20 ημέρες του ανοίγματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων  για το επίδομα των 534 ευρώ  σε όσους εργαζόμενους στους κλάδους επισιτισμού και τουρισμού παρέμεναν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάϊο, για τις 7 Ιουλίου από τις 16 Ιουνίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Χαρακτηριστική της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες απασχολούμενοι είναι η σε οξύτατους τόνους  ανακοίνωση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

«ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι επιτέλους αυτά τα 534€ του Ιουνίου; Σήμερα που υποτίθεται πως ξεκίνησε η Τουριστική σαιζόν οι εργαζόμενοι δέχονται ακόμα ένα πλήγμα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των εργαζομένων, οι οποίοι επιπλέον επαναλαμβάνουν το πάγιο αίτημα του κλάδου, της επαναπρόσληψης από τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους εν μέσω της καραντίνας, του συνόλου του προσωπικού που απασχολούσαν πριν συμβεί αυτό. 

naftemporiki,gr