Skip to main content

FED: Υψηλός ο κίνδυνος για τις διεθνείς αγορές από ένα Grexit

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο κίνδυνος αλυσιδωτών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομίας εξαιτίας ενός Grexit είναι αρκετά υψηλός, προειδοποίησε ο αξιωματούχος της Federal Reserve, Τζον Γουίλιαμς.

O Αμερικανός τραπεζίτης υποστήριξε ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας και διάχυσης της ελληνικής κρίσης στις διεθνείς και αμερικανικές αγορές συγκαταλέγεται στην ημερήσια ατζέντα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

«Αν και το βασικό σενάριο προβλέπει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έχει σημαίνουσες επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, η ανάπτυξη αλυσιδωτών κινδύνων είναι αρκετά πιθανή» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Πηγή: Reuters
 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.