Skip to main content

Σε καναδικό ασφαλιστικό ταμείο ο αγροτικός βραχίονας της Glencore

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την πώληση του 9,99% του αγροτικού της βραχίονα σε καναδικό ασφαλιστικό ταμείο, ανακοίνωσε η Glencore PLC, σε μία προσπάθεια μείωσης του εξωτερικού της δανεισμού.

Το ύψος του τιμήματος ανέρχεται στα 624,9 εκατ. δολάρια, ενώ μερίδιο μετοχών – εκτός από το καναδικό ταμείο – αναμένεται να λάβει, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, και η British Columbia Investment Management Corp.

Σημειώνεται ότι το καναδικό ταμείο, τον Απρίλιο, είχε αγοράσει και το 40% του αγροτικού βραχίονα της Glencore, με την τελευταία να διαθέτει το δικαίωμα πώλησης ενός πρόσθετου 20% των μετοχών.

Ως αποτέλεσμα, η Glencore καθίσταται πλέον, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, με ποσοστό μετοχών 50%.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.