Skip to main content

Τesla: Προχωρά στην κατάργηση άνω των 3.000 θέσεων

Στην απόλυση του 9% του προσωπικού της σχεδιάζει να προβεί η Tesla στο πλαίσιο μίας αναδιάρθρωσης, που έχει ως στόχο να μειώσει τα κόστη και να τονώσει την κερδοφορία της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που έχει κάνει μεγάλα ανοίγματα χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Ίλον Μασκ θα επηρεαστούν περισσότερες από 3.000 θέσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως υπαλλήλους σε μισθολόγιο, εξαιρουμένων εκείνων, που εργάζονται στις γραμμές παραγωγής. Ο Μασκ έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση», προσθέτοντας ότι από τότε που ιδρύθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια, η Tesla δεν έχει εμφανίσει ποτέ ετήσια κέρδη. 

«Τα κέρδη δεν είναι προφανώς αυτό, που δίνει κίνητρο. Αυτό που μας προσφέρει κίνητρο έιναι η αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση του κόσμου σε βιώσιμη, καθαρή ενέργεια. Αλλά δεν θα πετύχουμε ποτέ την αποστολή μας, εάν δεν αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε κερδοφόροι» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Tον περασμένο μήνα ο Ίλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζεται ευρεία αναδιάρθρωση, αλλά δεν είχε αναφερθεί σε περικοπές θέσεων. Σημειώνεται ότι η εταιρεία απασχολεί σήμερα περί τους 37.000 υπαλλήλους. 

naftemporiki.gr