Skip to main content

«No deal» στη συνάντηση Τραμπ- Σι βλέπουν οι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι

Δεν βλέπουν περιθώρια για μία συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του G20 στην Ιαπωνία οι μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες. Τόσο η JPMorgan όσο και η Morgan Stanley, προειδοποιούν πως δεν είναι ρεαλιστικό να καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο ηγέτες σε εκείνη τη συνάντηση, από τη στιγμή, που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ουσιαστικά παγώσει και οι τόνοι έχουν ανέβει. 

«Η δική μου εκτίμηση είναι no deal. Εάν κοιτάξει κανείς τη θέση και των δύο πλευρών, βλέπει αισθητή μείωση του επιπέδου ελευθερίας στις διατυπώσεις» εξηγεί ο Τζέιμς Σάλιβαν της JPMorgan. Aπό την πλευρά του και ο Τζόναθαν Γκάρνερ της Morgan Stanley σημειώνει «πως οι πιθανότητες είναι σαφώς περισσότερες να μην υπάρξει συμφωνία». Η Morgan Stanley προειδοποιεί μάλιστα για ύφεση σε έναν χρόνο το πολύ, εάν οι εμπορικές αντιπαραθέσεις ενταθούν. 

Για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου προειδοποιεί και η Goldman Sachs, η οποία και υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής ομάδας κατά μισή μονάδα. 

Πηγή: CNBC