Η Γαλλία δεν πρόκειται να μειώσει το ποσοστό της στη Renault, εάν πρώτα δεν ανακάμψει η τιμή των μετοχών της, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Παρότι δεσμεύτηκε για τη μείωση του ποσοστό του δημοσίου στο 15% από 19,7% σήμερα, ο Μακρόν ξεκαθάρισε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί σε μακροπρόθεσμο επίπεδο και υπό την προϋπόθεση να έχει αυξηθεί η τιμή των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σημειώνεται ότι χθες, οι μετοχές της Renault σημείωσαν βουτιά κατά 8,9% μετά τη διενέργεια ελέγχων για τυχόν προβλήματα στο σύστημα εκπομπών ρύπων.
«Στόχος μας δεν είναι να πουλήσουμε τις μετοχές, ζημιώνοντας τους φορολογούμενους» δήλωσε ο Μακρόν και επανέλαβε ότι η πώληση θα πραγματοποιηθεί αφού πρώτα ανακάμψει η χρηματιστηριακή αξία της Renault.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












