Skip to main content

ΒCG: Στα 1,1 τρισ. ο πλούτος των γυναικών στη Μέση Ανατολή έως το 2023

Ο πλούτος των γυναικών στη Μέση Ανατολή αναμένεται να αυξηθεί στα 1,1 τρισ. δολάρια έως το 2023 από 786 δισ. δολάρια σήμερα, σύμφωνα με μελέτη της Boston Consulting Group. 

To 2019 περισσότερο από το 40% του πλούτου των γυναικών στη Μέση Ανατολή ήταν συγκεντρωμένο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, όπου οι γυναίκες ελέγχουν περιουσία 102 δισ. και 224 δισ. δολαρίων αντίστοιχα. 

Ο πλούτος των γυναικών προβλέπεται να αυξάνεται με ετήσιους ρυθμούς 8,3% στα 140 δισ. δολάρια έως το 2023 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και με ρυθμούς 5,1% στα 273 δισ. δολάρια στη Σαουδική Αραβία. 

Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή αν και στερούνται ακόμη βασικών δικαιωμάτων, έχουν πια ίση συμμετοχή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τους άνδρες, ενώ είναι περισσότερες από εκείνους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 15 από τις 22 αραβικές χώρες. Οι γυναίκες αξιοποιούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους δίνει η εκπαίδευη. Στο Μπαχρέιν για παράδειγμα τα κορίτσια κυριαρχούν σταθερά στην δεκάδα των αποφοίτων του Λυκείου με τις καλύτερες επιδόσεις. 

Πηγή: Reuters