Skip to main content

Συμμετοχή 10% στην ProSiebenSat.1 αποκτά ο ιταλικός όμιλος Mediaset

Ποσοστό σχεδόν 10% στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ProSiebenSat.1 αποκτά o ιταλικός όμιλος Mediaset του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η κίνηση αποτελεί μια νέα προσπάθεια της Mediaset να δημιουργήσει έναν πανευρωπαϊκό τηλεοπτικό όμιλο, ικανό να αντεπεξέλθει στις ανταγωνιστικές πιέσεις από τις υπηρεσίες συνεχούς ροής(streaming) όπως το Netflix.

Η κίνηση από τη Mediaset -στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Πιέρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υιός του πρώην πρωθυπουργού- έρχεται αφότου κατάρρευσαν οι συνομιλίες με τη γαλλική Vivendi για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού τηλεοπτικού κολοσσού.

Στον απόηχο της συμφωνίας, οι μετοχές της ProSiebenSat.1 έκαναν άλμα, με κέρδη πάνω από 7%. Σε ανακοίνωσή του, ο Πιέρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διευθύνων σύμβουλος της Mediaset από το 2001, επιβεβαίωσε την εξαγορά ποσοστού 9,1% στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «φιλική εξαγορά». Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη «ισχυρή σχέση» την τελευταία πενταετία μέσω της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Media.

Η ProSiebenSat.1 αναμεταδίδει σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, ενώ η Mediaset σε Ιταλία και Ισπανία μέσω του Μediaset Espana.

naftemporiki.gr