Skip to main content

Ουδέν σχόλιο από Κομισιόν για παράταση προγράμματος

Βρυξέλλες

Του Νίκου Μπέλλου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέφυγε σήμερα να διαψεύσει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας περί ενδεχόμενης παράτασης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο, αλλά με παροχή ρευστότητας στη χώρα εντός του Ιουνίου.

Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα απάντησε ότι η πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα (αξιωματούχος του Εurogroup) δεν είναι η Επιτροπή και συνεπώς δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Το μόνο που είπε, μετά από επιμονή των δημοσιογράφων, ήταν ότι η Κομισιόν βασίζεται στη δήλωση του Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και έχει στόχο την ολοκλήρωση της εξέτασης του προγράμματος το συντομότερο δυνατόν.

Για τις εργασίες του Brussels Group που ξεκίνησαν χθες είπε ότι η διάρκειά τους θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα σημειωθεί.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Ρίγα, απάντησε: «Αφού θα βρίσκονται και οι δύο στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή, φαντάζομαι ότι θα συναντηθούν».

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσκεψη των προέδρων της Ευρωβουλής προσκάλεσε σε συζήτηση για την Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη 28 Μαΐου, τους προέδρους της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του Εurogroup και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε πως δεν είχε γνώση αν έφτασε πρόσκληση στον κ. Γιούνκερ, ωστόσο ανέφερε ότι την προσεχή βδομάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν θα βρίσκεται στην Ιαπωνία.