Skip to main content

Disney: Επεκτείνεται στην αγορά streaming με τον έλεγχο της Hulu

Τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας συνδρομητικών υπηρεσιών video-streaming Hulu αποκτά η Disney, εξαγοράζοντας το μερίδιο της Comcast, με τον αμερικανικό όμιλο ψυχαγωγίας να στοιχηματίζει στην πολλά υποσχόμενη αγορά υπηρεσιών συνεχούς ροής(streaming)  και υψώνοντας τον πήχυ ανταγωνισμού για τη Netflix.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Disney θα αποκτήσει «τον πλήρη λειτουργικό έλεγχο» της Hulu από την Comcast, η οποία έχει τη δυνατότητα να ασκήσει δικαίωμα για την πώληση του μεριδίου 33% που διατηρεί στη Hulu στην Comcast το 2024 και με τιμήμα τουλάχιστον 27,5 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι η Disney θα πληρώνει στην Comcast για το περιεχόμενο στη Hulu για την επόμενη πενταετία. Τα κανάλια NBC θα είναι διαθέσιμα στο Hulu Live, ενώ η NBC Universal θα έχει τη δυνατότητα να αναμεταδίδει το ίδιο περιεχόμενο στη δική της υπηρεσία streaming, που αναμένεται να εγκαινιάσει την άνοιξη της επομενης χρονιάς.

Η Comcast ήθελε αρχικά να πωλήσει την υπηρεσία NBCUniversal με συνδρομή περίπου 12 δολαρίων το μήνα, όμως η χρέωση της Disney για τη δική της υπηρεσία ήταν στα 6,99 δολάρια το μήνα, με αποτέλεσμα η Comcast να αποφασίσει να κατεβάσει την τιμή. 

H Ηulu διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιθετική επέκταση της Disney στην αγορά υπηρεσιών streaming, με τον όμιλο ψυχαγωγίας να αναμένει έως και 60 εκατ. συνδρομητές στην πλατφόρμα της Hulu το 2024, από 25 εκατ. πέρυσι, ενώ βασίζεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να συμπληρώσει τη νέα υπηρεσία streaming Disney+ που θα εγκαινιασθεί τον Νοέμβριο.