Skip to main content

Koντά σε διακανονισμό 4,3 δισ. δολ. Volkswagen και ΗΠΑ

Κοντά στην επίτευξη διακανονισμού, ύψους 4,3 δισ. δολαρίων, βρίσκονται Volkswagen και HΠΑ, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, στο πλαίσιο του πρόσφατου σκανδάλου εκπομπής ρύπων.

Οι σχετικές αποφάσεις εκτιμάται ότι θα ληφθούν σήμερα από το εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας, βάζοντας «τέλος» στο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2015.

Το ύψος του διακανονισμού είναι σημαντικά υψηλότερο έναντι των αρχικών βλέψεων της VW, οι οποίες ανέρχονταν σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος του σκανδάλου στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 19,2 δισ. δολάρια, δεδομένων των αποζημιώσεων της VW προς τους κατόχους των «πειραγμένων» οχημάτων, τις ομοσπονδιακές αρχές και τους αντιπροσώπους της.

Το φθινόπωρο του 2015, η VW παραδέχθηκε πως είχε εγκαταστήσει ένα ειδικό λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της, το οποίο παραποιούσε τα τεστ ελέγχου εκπομπής ρύπων.

Το σκάνδαλο έλαβε γρήγορα διεθνείς διαστάσεις, καθώς αποκαλύφθηκε πως το συγκεκριμένο λογισμικό είχε εγκατασταθεί και σε μοντέλα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αυστραλία.

naftemporiki.gr