Skip to main content

Όλη η τροπολογία για τα 800 ευρώ σε επιχειρήσεις με έως 20 εργαζομένους και τα φοιτητικά ενοίκια

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επεκτείνεται το πλαίσιο για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (800 ευρώ), προκειμένου να καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους, αντί μέχρι πέντε εργαζόμενους που ίσχυε μέχρι τώρα. Το μέτρο θα αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς και τις επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές).

Η ίδια τροπολογία περιλαμβάνει και τη μείωση 40% στο ενοίκιο των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Την ενίσχυση δικαιούνται φοιτητές, που είναι εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή.

«Είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης σε οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους» ανέφερε ο νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Μπορείτε να δείτε την τροπολογία στο συνημμένο αρχείο. 

naftemporiki.gr