Skip to main content

American Airlines: Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με Boeing 737 το καλοκαίρι

Νέα παράταση της καθήλωσης των 24 αεροσκαφών της Boeing 737 MAX, από τον Ιούνιο στα μέσα Αυγούστου, ανακοίνωσε η American Airlines, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακυρώνονται περί τις 115 πτήσεις την ημέρα.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες καθήλωσαν τα Boeing’s 737 MAX στα μέσα Μαρτίου, στον απόηχο της συντριβής ενός αεροσκάφους στην Αιθιοπία και πριν από μερικούς μήνες άλλου στην Ινδονησία, με εκατοντάδες νεκρούς.

Η Boeing έχει παραδεχτεί την αναθεώρηση του λογισμικού ελέγχου πτήσης για τα μοντέλα 737 MAX, το οποίο είναι πιθανότατα η αιτία της συντριβής των δυο αεροσκαφών. Επί του παρόντος, έχει απαγορευτεί παγκοσμίως η πτήση σε περισσότερα από 370 μοντέλα.  

«Αυτές οι 115 πτήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,5% του συνολικού αριθμού των πτήσεων μας αυτό το καλοκαίρι», διευκρίνισε ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της AA Νταγκ Πάρκερ σε ανακοίνωσή του.

Υπογράμμισε ωστόσο την εμπιστοσύνη του στα 737 MAX. «Με δεδομένη την εξελισσόμενη συνεργασία μας με την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και την Boeing», είναι σίγουρο ότι τα αεροσκάφη του τύπου θα «πιστοποιηθούν εκ νέου πριν από τη 19η Αυγούστου, τόνισε.

Η American Airlines αναθεώρησε την περασμένη Τρίτη επί τα χείρω την πρόβλεψή της για έναν από τους βασικούς οικονομικούς δείκτες της το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της καθήλωσης στο έδαφος των 737 MAX 8, του shutdown και τεχνικών προβλημάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, μια από τις βασικές ανταγωνίστριές της, η Southwest Airlines, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την εκμετάλλευση των 34 δικών της 737 MAX 8 έως την 5η Αυγούστου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian, AFP